Dikverdiende overwinning NSC tegen Urk

https://fotos.bcnsc.nl/index.php?/category/nsc-urk

NSC begon goed aan de wedstrijd tegen sv Urk en stond na zeven minuten al op voorsprong toen Yannick Cornelisz mooi scoorde uit een vrije trap. Urk liet zich na ruim een kwartier wat meer zien en kreeg een kans die maar net naast ging. Waar de Urkers de trekker niet wisten over te halen deed NSC dat wel. Halverwege de eerste helft scoorde Rik Doppenberg uit een kopbal na een corner van Yordi Grovenstein. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, alleen was NSC veel effectiever. Vlak voor rust was daar bijna de 3-0 toen Eyup Terlemez een grote kans kreeg uit een voorzet van Yordi Grovenstein, zijn bal kon net aangetikt worden door de keeper van Urk.

Na de rust kwam NSC niet goed uit de kleedkamer, want een minuut na de hervatting scoorde Snoek al de 2-1. NSC moest even oppassen dat Urk niet door zou gaan drukken, maar via Renee Troost werd het al snel 3-1. Ook Renee scoorde uit een corner van Yordi
Grovenstein . Dezelfde Grovenstein had zelf de wedstrijd kunnen beslissen maar strandde op de keeper.

Urk ging aanvallend wisselen en was meteen effectief na 73 minuten werd het via De Boer 3-2. Urk voelde dat er meer in zat en ging voor de 3-3. Deze viel ook, ware het niet dat deze werd afgekeurd voor buitenspel.

De laatste weken was er wat commentaar op het arbitrale trio, maar vandaag was het prima, de scheidsrechter liet beide ploegen voetballen en voelde het spel goed aan.

Met nog een minuut of tien te gaan kon het alle kanten op. Maar gelukkig was daar Yordi Grovenstein die aan alle illusies een einde maakte bij Urk en de 4-2 maakte. Vooraf aan de goal waren Eyup Terlemez en Zakaria El Bennay ook belangrijk, een mooie aanval via onze aanvallers. De scheidsrechter telde nog wat blessuretijd bij en floot na 93 minuten af.

Hiermee doet NSC goede zaken en houdt aansluiting bij de top van de Hoofdklasse B.