NSC verliest in stormachtig duel drie dure punten

Dat de wind parten zou gaan spelen was vooraf al duidelijk. Hierden heeft daar in de 1e helft goed profijt van gehad. Vanaf de eerste minuut deden ze daar een groot voordeel mee.

Klik hier voor fotoreportage

NSC kwam niet aan voetballen toe met wind tegen. Na een paar speldenprikken was het na 20 minuten wel raak voor Hierden. Een corner werd er in één keer in gedraaid. Een paar minuten later een identieke situatie waaruit werd gescoord. De Nijkerkse goalie zat er weer niet goed bij en moest de 2-0 incasseren. NSC probeerde het wel, maar de kansen op 3-0 waren groter dan op 2-1. Toch gebeurde het laatste. Yordi Grovenstein ging goed door en zijn voorzet werd binnen getikt door Eyup Termelez. Een mooie opsteker vlak voor rust.

In de 2e helft was NSC de bovenliggende partij en was het wachten op de 2-2. Het duurde even eer deze viel, en weer was Yordi Grovenstein erbij betrokken. Zijn afstandsschot kwam via de lat het veld weer in en Mark Fennebeumer was er als de kippen bij om de 2-2 te maken. Alles leek erop dat NSC door zou gaan drukken en de 2-3 zou gaan maken. Fennebeumer werd met een goede pass weggestuurd en hij ging samen met Grovenstein op het doel van Hierden af. In plaats van zelf te schieten gaf hij af op Grovenstein die hem voor het intikken had maar net te lang twijfelde waardoor er een verdediger tussen kon komen. Hierden had het zwaar en moest vaak aan de noodrem trekken. Dat leidde op een gegeven moment tot 2x geel en dus rood. NSC profiteerde hier niet van. Sterker nog, na knullig balverlies op het middenveld was het Hierden wat de 3-2 maakte. NSC ging met nog 3 minuten te gaan vol voor de gelijkmaker, maar het mocht niet meer baten. Hierden won op wilskracht van NSC. NSC had vanmiddag deze wedstrijd niet mogen verliezen.
Hierden eindige met negen man en NSC met tien omdat Kevin van Essen zijn 2e geel kreeg na hands. Logisch dat ie zijn gezicht beschermt bij gevaarlijk spel. De scheids oordeelde anders. NSC dient de rug te rechten en ritme zien te krijgen voor de komende wedstrijden.