NSC verliest van ACV Assen met 4-3

Klik hier voor fotoreportage ACV Assen – NSC

Acv Assen begon prima aan de partij op sportpark Catawiki en nam na ruim een kwartier de leiding door een treffer van Hardijk: 1-0. Heel lang kon ACV niet genieten van deze voorsprong, want zeven minuten later lag de gelijkmaker al tegen het net, nadat Redouan Hazzat zijn hoofd doeltreffend tegen een voorzet van Yordi Grovenstein zette:  1-1.

Eéntje kwam er nog bij in de eerste helft, toen weer Hardijk een fraaie assist van de Leeuw op waarde schatte: 2-1. Omdat Mulder even later de paal raakte en Wielink de bal naast het doel deponeerde, was dat ook de ruststand.

In het begin van de tweede bedrijf was het flink schrikken voor de Asser formatie, toen een voorzet van Yordi Grovenstein andermaal Redouan Hazzat bereikte. Redouan verzuimde echter de trekker over te halen. Aan de andere kant schoot Hardijk op de paal en bracht Jan van Willige redding na een kopbal van van der Heide.

In de 68ste minuut kwam Nijkerk toch langszij toen een schot van Kevin van Essen te machtig was voor ACV-sluitpost Wormmeester (2-2), maar Wielink bracht de Assenaren een moment later weer aan de leiding: 3-2.

NSC Nijkerk kreeg in de 78ste minuut een strafschop, die door Yannick Cornelisz werd verzilverd. Het was uiteindelijk Van der Heide die met een kopbal de zege alsnog veilig stelde: 4-3.

Bron: Asser Courant