NSC wint dik verdiend met 1-4 van rkav Volendam

NSC begon voortvarend en nam na negen minuten de leiding toen Yordi Grovenstein na een mooie aanval keurig afrondde door de bal in de verre kruising te schieten. Daarna gaf Volendam wat meer gas en kreeg NSC het moeilijker. Een paar keer werd de bal goed weggehaald bij NSC, waaronder door Kwint en Troost. Dezelfde Troost ging in de 25e minuut in de fout door de bal door het midden naar de tegenstander te spelen. Van 25 meter schoot deze speler de bal over Van Willige die op dat moment te ver voor zijn doel stond. NSC ging niet bij de pakken neer zitten en ondanks het betere veldspel op dat moment van Volendam was Mark Fennebeumer dichtbij de voorsprong voor NSC. Één keer kon hij net niet goed koppen na een voorzet van Grovenstein en de andere keer probeerde hij het zelf van 20 meter. Bal ging rakelings naast. Op basis van het spel was de 1-1 ruststand terecht.

In de tweede helft was NSC de bovenliggende partij op alle fronten. In balbezit en ook zeker in de passing. De ballen kwamen beter aan bij elkaar. Zo ook in de 50e minuut toen Grovenstein tegen de vlakte werd gelopen na een prima pass van Van Essen. Yannick Cornelisz ging achter de bal staan en schoot de bal in de verre hoek binnen. Een mooie opsteker op dat moment. Volendam ging één op één spelen en wisselde een paar keer. Een aantal lange jongens kwamen er in en zo wilden ze wat forceren. Één keer waren ze dichtbij na een voorzet vanaf links kwam de bal in de doelmond. Het schot kon gepareerd worden door Van Willige en hield daarmee NSC op voorsprong. Daarna was het kruit wel een beetje verschoten bij Volendam en was het wachten op de genadeslag. Al een paar keer waren we dichtbij de 1-3 via Fennebeumer en Grovenstein, maar de kansen werden niet verzilverd. Met nog een kwartier te gaan en wat frisse jongens erin waaronder Terlemez en El Bennay kon de 1-3 niet uitblijven. Een goede uitbraak bij NSC kwam via Terlemez bij El Bennay die op randje buitenspel of misschien wel buitenspel door mocht. Hij rondde prima af na eerst de keeper te hebben omspeeld. Met 1-3 kwam er iets meer rust in de ploeg en dat was maar goed ook. Soms was het te hectisch en werd het spel te spannend. Met nog een paar minuten te gaan liet Grovenstein zich nog een keer gelden. Hij draaide goed weg bij zijn tegenstander die niet anders kon dan een overtreding maken. NSC kwam via een penalty van Yannick Cornelisz op 1-4 die de keeper de verkeerde kant op stuurde. NSC speelde het daarna prima uit. Een hele goede overwinning vanmiddag van NSC.

Doelpunten NSC:

9. Yordi Grovenstein 0-1
50. Yannick Cornelisz 1-2
80. Zakaria El Bennay 1-3
85. Yannick Cornelisz 1-4(pen)

Opstelling NSC: Van Willige, Knikker, Troost, Kwint, Sturing(86. Turksoy), Van Essen, Hazzat, Hoessein(75. El Bennay), Cornelisz, Grovenstein, Fennebeumer(72. Terlemez).