Wederom dikverdiende overwinning voor de Nijkerkse Sport Club

NSC heeft vanmiddag een makkelijke en ruime overwinning geboekt op vv Scherpenzeel met 2-6.
 

 
Van begin af aan was NSC de bovenliggende partij en was Kevin van Essen dichtbij de 0-1, maar zijn afstandsschot van 25 meter ging op de paal. Yannick Cornelisz kreeg een paar minuten later ook een mooie kans op de openingstreffer maar ook schot ging maar net naast. NSC hield Scherpenzeel onder druk en het was wachten op de 0-1. Deze viel dan ook na 20 minuten spelen. Een voorzet van Yordi Grovenstein belandde uiteindelijk bij Eyup Terlemez die raak schoot.
 
NSC bleef de combinatie zoeken en ging vol voor de 0-2. Het was een lust voor het oog hoe gemakkelijk het soms ging. De 0-2 was ook uit het boekje. Een corner van Yordi Grovenstein kwam op het hoofd van Rik Doppenberg die boven zijn directe tegenstander uit toornde en NSC op een ruimere marge zette.
 
Redouan Hazzat en Dave Knikker hadden het in de eerste helft geregeld op hun heupen en keer op keer gingen ze er over heen en waren ze over rechts gevaarlijk. In de 29ste minuut stuurde Hazzat Knikker weg die onderuit werd gelopen door Rozema en NSC een strafschop bezorgde. Eyup Terlemez ging achter de bal staan en maakte beheerst de 0-3. Een comfortabele voorsprong na een half uur spelen. Bij Scherpenzeel greep de trainer meteen in en wisselde twee maal. De gewisselde jongens liepen meteen naar de douches. Mentaal wel een tik gekregen als je weer een keer mee mag doen en na een half uur gewisseld wordt.
Daarna kwam de thuisploeg meer in het stuk voor en kreeg het een paar kansjes op de 1-3.
 
Na de rust zou je een furieus Scherpenzeel verwachten om nog wat na de achterstand te doen.
Maar NSC counterde naar een nog veiligere marge via Eyup Terlemez die weg werd gestuurd door Yannick Cornelisz en de 0-4 aantekende. Het voetbal was leuk om naar te kijken en het was prachtig dat NSC in alle linies de bovenliggende partij was en niks te vrezen had van Scherpenzeel. Na een mooie combinatie over rechts en na goed doorzetten van Tristan Wallet kreeg hij de bal bij Yordi Grovenstein die de 0-5 aantekende. Yordi was ook verantwoordelijk voor de 0-6 een paar minuten later. Via een mooie solo vanaf de middenlijn gaf hij de verdedigers en de keeper het nakijken en rondde keurig af. NSC leek af te stevenen op dubbele cijfers maar ging na de 0-6 slechter voetballen en Scherpenzeel gooide er een schepje bovenop.
 
Met nog twintig minuten te gaan werd er na een mooie aanval de 1-6 gemaakt en een paar minuten later kreeg het nog een penalty die ook benut werd, beide goals werden gemaakt door Ismael Ouaddouh.
NSC verslapte na de riante voorsprong, maar had gewoon door moeten gaan met lekker voetballen.
Met nog vijf minuten te gaan moest Scherpenzeel met 10 man verder toen Ali Edan een schwalbe maakte en zijn tweede geel kreeg. Ook NSC maakte de wedstrijd niet vol met 11 man. Jonas Katshima kon inrukken toen hij met een gestrekt been een duel in ging. Een domme kaart voor de NSC-er.
NSC won uiteindelijk dik verdiend van Scherpenzeel en blijft koploper.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”6″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”213″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”imagedate” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]